ACCORDEONLES HOF VAN TWENTE

Accordeonles aan Muziekschool Hof van Twente of particulier gegeven door Annemarieke van der Ploeg

Accordeonles / Accordeon leren spelen in Hof van Twente @ Annemarieke van der Ploeg.

KOm naar: Goor, Delden, Markelo, Holten, Diepenheim, Lochem, Laren, Stokkum, Neede, Barchem, Bentelo, kortom Accordeonles in heel Hof van Twente.Accordeonles

Call Us

(placeholder)
(placeholder)

Accordeonschool Formant

Markelo

Goor

Hengevelde

Delden

Accordeon leren spelen is een investering voor het leven. Je houdt je brein jong, inspireert jezelf en de omgeving met de meest uiteenlopende stijlen die bij jou passen en bovenal, het is een gezellige bezigheid.

Niemand is te oud om te leren. De jongste leerling op dit moment is 8 jaar en de oudste 75+ en net gestart.

Individuele lessen

Inleiding

Wat is een individuele les?

Een les duurt meestal 30 min. We bespreken bij aanvang van de lessen wat jij graag wilt bereiken. De één wil scarlatti op melodiebassen uitvoeren en de ander droomt er van om de Sneeuwwals op een partijtje te kunnen voordragen. Dat doel werken we naar toe indien het binnen het bereik ligt, zo niet dan zoeken we een vergelijkbaar doel op een passend niveau.

Om het doel te bereiken leer je in stappen de verschillende vaardigheden. Hiervoor krijg je oefeningen, repertoire met opbouwend niveau en leer je over de theorie die nodig is voor het spelen.

De les is gericht op jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden.


Hoe gaat dat dan?

Tijdens de les houden we het huiswerk bij in een lesmap, zodat je precies weet waar je thuis aan kan werken. Ook kan je jouw vragen hier opschrijven voor de volgende les. Bij de volgende les laat je horen wat er is gelukt. We kijken dan samen of het nog mooier uitgevoerd kan worden om zo weer een betere muzikant te worden. We spelen enkele nummers samen door om naar elkaar te leren luisteren, een breder klankbeeld te krijgen en gewoon omdat het heerlijk is om te doen.

Vragen worden beantwoord en struikelblokken pakken we effectief aan. Je krijgt tips om stap voor stap dit struikelblok af te breken en vloeiend muziek te maken en indien nodig leer je nieuwe weetjes over muziektheorie.  Nu weet je hoe je de struikelblokken kan aanpakken en ga je weer met een vol huiswerkblad en inspiratie de deur uit. Tot de volgende les!

Digitale omgeving?

Je kan er bijna niet meer onderuit, een online leeromgeving. Voor accordeonlessen krijg je daarom inlogcodes om toegang te krijgen tot de digitale omgeving van Accordeonschool Formant. Hier kan je MP3 bestanden vinden die ik voor je heb ingespeeld, vereenvoudigde en uitgeschreven bladmuziek, maar ook werkopdrachten, werkbladen en theoriebladen met uitleg. Kortom, alles om je te helpen een betere accordeonist te worden. Nog niet zo digitaal? Dan doen we een stapje terug naar een CD of de printer. In overleg kan er veel.

Vragen?

Op deze pagina staan een aantal vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Schroom dan niet en stuur een mail of pak de telefoon!


> Wat is een individuele les?

> Hoe gaat dat dan?

> Digitale omgeving?

> Moet ik al een accordeon hebben?

Moet ik een accordeon hebben?

Deze vraag krijg ik vaak van starters. Logisch, want wie start heeft vaak nog geen instrument.

Om het uit te proberen mag je bij de accordeonschool een half jaar een instrument huren. Relatief oude maar voor de opstart prima instrumentjes, zijn te huur voor €5,- per maand. Voor een knopaccordeon ligt de prijs flink hoger. Indien er zicht is op een nieuw instrument maar deze is nog in levering, dan mag de huur voor die periode verlengd worden.

Koop nooit zonder overleg 'al vast' een accordeon. De markt zit vol met zeer slechte instrumenten. Deze kosten nog steeds €50,- tot €500,-. Wanneer je €500,- uitgeeft verwacht je iets goeds te hebben, maar helaas, op marktplaats staat het vol met troep voor die bedragen. Wacht dus even, huur gerust even één of twee maanden zodat we samen een goed en voordelig instrument op kunnen sporen. Er zijn vaak in het docenten netwerk wel instrumenten te koop, die nooit op marktplaats verschijnen.

Top △

Top △

Top △

Top △